2012-07-29

Toen contact nog contact was (1998)


Varend van Gorinchem naar Amsterdam.
Merel en Joena aan dek.
Zij was dol op Joena.
moest haar erger gemist hebben dan mij. Zo te zien kan zij zich goed inleven.
Iig duurde het tot 2006 dat ik van haar een direct
Echt Contact vernam. Andersom was geen enkel kanaal open. In dat soort dingen zijn ze volgens mij erg goed binnen het AG (apostolisch genootschap) want nog steeds kent ongeveer niemand die geloofsrichting, of hun impact.
Open kaart spelen staat niet in hun woordenboek, behalve zeer intern. Imho stond hun voorbeeld, Jezus, open kaart letterlijk en figuurlijk voor in tal van menselijke zaken, maar dat is hun probleem.

De 2-slachtigheid in haar, getraind door een ouder die de andere ouder stelselmatig doodzwijgt, is niet aan  zichtbaar. Die is in de loop van tijd in haar doorgewoekerd als een soort virtueel gezwel, waardoorheen soms haar echte liefde als dochter van vader weet door te breken. De rest is intussen kennelijk verzwolgen door alles wat maar kan zolang het niets met 'vader' of 'Contact' te maken heeft.

Misschien ontdek ik ooit nog eens welke monster mensen zover brengt om niet-contact als wapen te gebruiken. Tot nu toe is de ergste vijand van de liefde nog altijd de hebzucht geweest, de voedingsbodem voor haat, afkeer, onverschilligheid, die geen ruimte lijkt te laten aan respect. Hoe vaak wordt valse bescheidenheid niet als smoes voor minder edele motieven gebruikt? Het zelfbeschadigend karakter van verzwijgen/doodzwijgen komt dacht ik, vaak pas naar buiten als het al te laat is.

De vraag is wie niet wakker is.