2011-07-29

Waar zit de accu ?


Een groot deel van de wereld draait op Lithium Ion batterijen. Nieuw onderzoek aan de Rice University toont dat kleine werelden spoedig hetzelfde zouden kunnen.
Het  Rice lab van Professor Pulickel Ajayan heeft een heel lithium-ion energie opslag apparaat in een enkele nanowire gestopt, zoals deze maand [juli 2011] vermeld in het American Chemica Society journal Nano Letters.

Http://www.physorg.com/news/2011-07-scientists-battery-nanowire.html

2011-07-28

Prive - private - prive - private - prive - private - Prive

Hen je wel eens hier goed over nagedacht?

http://security.nl/artikel/35027/1/Ik_heb_toch_niets_te_verbergen_-_checklist.html?version=normalNews

Prive is voor het gemak zonder é even.
Het betekent eenvoudig hoe bloot je bent of hoe bedekt.

Bloot: alle cookies aan zonder wissen, Java(script) helemaal aan, geen Adblock+,geen Noscript, geen Antivirus, geen spywarefilter, BA aan, DPI aan, enz.
Bedekt: het omgekeerde van vorig.

2011-07-27

Tamar Fogel visits Jonathan Pollard

Zij is 12, aan 'Itamar' ontsnapt.

En Jonathan zit levenslang (kreeg niet eens geleide om zijn stervende vader afscheid te nemen)

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145213

Heftig.

(Min)achting voor JA, Anonymous, Lulzsec

http://security.nl/artikel/37875/1/Anonymous_niet_onder_indruk_FBI_arrestaties.html

Mijn indruk is, dat hoewel Anonymous, dat voor Julian Assange opkwam, misschien soms te ruim toegang geeft aan kwaadwillige hackers, het veruit overgrote deel een heel logisch en gezond verzet is tegen het achterbakse gedrag van bepaalde commerciële en criminele instituties tegen argeloze users (zowel internettend als niet). Anonymous is de mensvriendelijke firewall tegen de slechte kanten van internet. Het pakt de delen van het maatschappelijk bestel die overduidelijke een of andere vorm van misbruik maken van internet, puur om de macht en de hebzucht. Het "overdrijft" de lekke constitutie van oude ICT(-beheer) en politiek door de lekheid te publiceren.
Ergens is het enorm jammer dat zoiets als Anonymous nodig lijkt. Denkelijk stellen conservatieve elementen in de VS en de EU dat Anonymous een digitale vorm van communisme is, terwijl juist de criminele kant BUITEN Anonymous veelal huist in het thuisland van het communisme, Rusland, ooit de Sovietunie. Anonymous is volgens mij de spiegeling van die delen in karikaturele vorm, wat spreekt uit hun logo van een charlatan/goochelaar lijkende figuur:
Iemand die de boel bedondert, precies wat grote en kleine zaken al jarenlang doen via cookies, javascript, BA, Wifi, BTooth, 'gelegaliseerde' spam en ga maar door t/m nu hoogstwaarschijnlijk de cloud in een nog mistiger nivo.
Steeds weer iets waar je achteraf pas over merkt.
En waarvoor de slimmere mensen ook zeker wel hun anticipaties voeren, hoe het wel en hoe niet moet.
Het "gratis!" kost uiteindelijk meer dan de openlijk betaalde app
Het betalen van de app gebonden aan de creditcards
Is in de schijnconcurrentie gezet tegenover de "gratis!" variant,
Het mailen bij tal van zaken wordt trapsgewijs ontdaan van noodzakelijke features, om te pushen naar de betaalde "betere" versie,
Sociale netwerken blijken vooral financieel/sexueel/politiek 'sociaal',
Voorwaarden blijken 101 valkuilen tot ongezonde verplichtingen,
enz. Enz.,
Dat geheel maakt alles kunstmatig duurder tot onbetaalbaar in zo'n ernstige mate, dat de argeloze user die van de INNOVATIE zou moeten en mogen profiteren als waardering voor de eigen produktie (van brood, kaas, boter eieren groente t/m alles wat daarbovenop komt aan produkten van een andere maar opbouwende orde, zich geen raad meer weet
en het hoofd en de moed laat hangen.
Anonymous is het protest tegen de dwaze afbraak van maatschappijen door bepaalde bedrijven onder de schijn van innovatie en onder de vlag van "Vrije Markteconomie" waaraan het allerbelangrijkste ontbreekt: een bewaking van gezonde integriteit.
Zodra die integriteit, die afhankelijk is van respect voor de ander en gelijkwaardigheid,bestaat en werkt,
zou Anonymous overbodig zijn.
Anonymous heeft gelijk dat 'een idee' niet 'gearresteerd' kan worden: dat is het signaal aan de regeerders, om te veranderen, wil de onderhavige maatschappij niet verloren gaan door de eigen machts- en hebzucht.
Al het andere lijkt secundair, inclusief het slaafs volgen of actief bevorderen door veiligheidsdiensten (bijvoorbeeld) van de aanwijzingen van de 'overheid' die allang niet meer als de noodzakelijke overheid oogt.

Waar of niet waar?

2011-07-08

VoSP, meer voordeel dan VoIP !


Voice Over Soul Protocol.

Min de stilte in je wezen,
Min de stilte die bezielt.
Mensen die de stilte vrezen,
Hebben nooit hun hart gelezen ,
Hebben nooit geknield…

2011-07-07

UHhmm....


".... bij mannen. Dat zou blijken uit onderzoek van Zuid- Koreaanse wetenschappers. Een klein verschil in lengte tussen de wijsvinger en de ringvinger zou wijzen op een relatief lange penis. Dat meldt nieuwssite LiveScience naar aanleiding van een onderzoek aan Gachon University in Zuid-Korea De wetenschappers kwamen tot hun bev...."

2011-07-06

Security.nl 6 juli 2011 over NTFS rootkit

(In zijn geheel, zodat link niet hoeft deze keer)

"Vandaag, 14:48 door Redactie

Onderzoekers hebben een rootkit ontdekt die niet alleen de Master Boot Record(MBR) infecteert, maar ook de NTFS-lader.
NTFS (New Technology File System) is het bestandssysteem dat alle moderne Windows-versies gebruiken.
Cidox, zoals de rootkit heet, infecteert de lader op de boot partitie van de harde schijf.
De dropper die de rootkit installeert, bevat twee drivers, één voor 32-bit en één voor 64-bit systemen. Cidox bewaart de relevante driver op de eerste vrije sectoren van de harde schijf.
Vervolgens wordt wordt de boot partitie geïnfecteerd, als die NTFS gebruikt. Partities met bijvoorbeeld FAT32 worden overgeslagen.
De volgende stap is het aanpassen van de code van de Extended NTFS IPL (Initial Program Loader), die voor het parsen van de MFT tabel (Master File Table) verantwoordelijk is.
De rootkit zoekt hierbij naar het bestand ntldr of bootmgr. De malware wordt door deze aanpassing de volgende keer bij het starten van het systeem geladen. De kwaadaardige driver manipuleert vervolgens de processen van Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome en svchost.
Start de gebruiker één van deze processen, dan wordt de browser output gewijzigd. Daardoor ziet de gebruiker een venster dat voor kwaadaardige programma's op het systeem waarschuwt. Om de infectie te verwijderen moet het slachtoffer vervolgens zijn browser via een speciale code verlengen. De code is door het versturen van een sms te verkrijgen."

Dus digiboer pas op uw bitjes.









2011-07-04

ALTERNATIEVEN VOOR ADOBE READERS


http://www.pdfreaders.org/

Is de Lijst van alle OpenSource/gratis PDF readers
+aanbevelingen voor downloaden op basis van technisch passend.

Voorkom rommel op je pc!


USB-sticks met "dat leuke programma"
van weetnietwie op de compjoeter van ma:

Linux

Verdachte USB-sticks en andere hardware moet niet in een virtual machine (VM) worden geopend, zoals sommigen (in lifehacker) opperden.
"Er zijn betere, eenvoudiger opties", merkt Horowitz op. Het opzetten van een virtual machine kost de nodige moeite en draait de VM op Windows, dan is er nog altijd een kans dat er malware op het systeem komt.

"De veiligste aanpak is om Linux te gebruiken, aangezien er zo weinig malware voor is." Daarnaast is een boot-cd of USB-stick zo gemaakt. "Windows-gebruikers kunnen het beste een versie van Linux op een USB-stick zetten." Wie binnen Windows wil blijven, zou Sandboxie(.com) voor de Windowsverkenner moeten gebruiken, gaat Horowitz verder.

Complete verhaal:
http://security.nl/artikel/37673/1/%22Linux_oplossing_voor_vreemde_USB-sticks%22.html

Ook Christenen door Iran vervolgd en...


Wil je deze mensen -zo nog op tijd- helpen in leven blijven? Ga naar Voice of Martyrs (adres nog te vinden):

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/doodstraf_voor_christen_in_iran_bevestigd_1_574245

Superman bestaat echt. En ontroerend.

Entebbe's message 35 years later:
Leave no man behind:

Een email van de 1e commandogroeps-commandant
Ter ere van de Entebbe-raid 4 juli 1976,
Gezonden aan IsraelMatzav
Het verhaal staat in http://bit.ly/lpY82r

BUITENGEWOON!