2008-06-29

Iets voor jezelf

Van maart 2008 en actueel.

Welke bestuurder,

Leidinggevende,

Ouder vader of moeder,

Heeft de moed, het lef, om

Zich in te zetten en hierbij het recht

Te doen dat nodig is. Het recht dat

Kinderen ECHT beschermt?

http://viveka-integraaladvies.blogspot.com/2008/03/iets-voor-jezelf.html



Wat er in staat raakt de kern, voor het kind en voor de ouder die het kind niet ziet.





De meeste vaders blijken bij scheidingen via juridische stappen uit hun dragende

En beschermende functie gesmeten, alsof zij een overtreding hebben begaan. De meeste mishandeling van kinderen blijkt niet van de vader maar de moeder af te komen (rechtstreeks of als voorbeeldfunctie bij hun later volwassen zonen).

Als het onderling respect bij scheidingen open gehouden wordt, door de gezamenlijke zorg te bevorderen, zal er altijd een percentage zijn dat het niet voor elkaar krijgt (en aanleidng is tot onderzoeken zoals bij het Instituut Molengraaf). Dat percentage is veel kleiner dan waar het wel goed gaat, of ("beter dan slecht") en mag geen reden zijn om dan maar naar oude situaties terug te willen. De wet mag daarin niet zwartwit werken en dient de ruimte te geven voor genuanceerd omgaan.

Wetten die de onrust en het ongeluk bij kind en (vaak de) papa oproepen of bevorderen in plaats van helpen oplossen, tasten de kracht van een land aan.

Wil men dat? Ja wie verblind is door het geld dat vastzit aan dure "oplossingen",

Zal niet gemotiveerd zijn om zulke wetten recht te helpen trekken. Bij zulke mensen

Gebeurt het eerder dat het spreekwoord omgedraaid wordt "de een zijn dood is de ander zijn brood". En het gaat toch echt hierom: door achting zul je leven.





---