2008-07-07

De weblog van di-mario (link komt nog)

Ik had geen flauw idee wat dit voor een weblog was en nog niet van wie.
Maar er staan 2 heel aardige dingen in.


28-6-1997
De 17-jarige Joeri van Zuilen uit Dordrecht heeft een unieke prestatie geleverd. Hij slaagde als eerste doofgeboren jongen voor zijn staatsexamen.

:-)
Da's m'n oudste.
Het Staatsexamen was trouwens VWO.
En hij is intussen ingenieur en druk.
Ik weet nog steeds niet wie toen de krant belde. Ze maakten een hele leuke (grote!) plaat, voorop dagblad Trouw!
Hij woonde bij mij a boord. Ik zorgde voor hem.
Bij de uitreiking werd een stiekeme streek uitgehaald waar hij verder geheel geen schuld aan had. Toch wel jammer als mensen met hun gebrek aan respect of is het domme jaloezie? mooie dingen een nare bijsmaak geven.


Het 2e , heel bijzonder, voor zichzelf sprekend!:


"Gefeliciteerd met het lezen van deze log. Je had er ook voor kunnen kiezen voor de visuele impuls van de plaatjes op internet of een chat. Maar lezen is een machtige bezigheid, machtiger dan menigeen denkt. Tijdens het lezen neemt het mogelijk aantal neurologische verbindingen in je hersens meetbaar toe. Met andere woorden; van lezen wordt je slimmer.Als je over twee maanden een belangrijke geestelijke prestatie moet leveren en je begint vanaf vandaag met het lezen van vijftig bladzijden tekst per dag, dan is je kans op succes groter. Het maakt overigens (helaas) niet uit wát je leest, want ook met het lezen van melkverpakkingen, roddelbladen of flut-trhillers kun je je hersens scherpen.Als je er echter ook voor kiest veelvuldig films of quizzen te kijken, zal je hersencapaciteit op de lange termijn een klein beetje afnemen. Van TV-kijken wordt je significant dommer. Het allerslimst kun je worden wanneer je zelf schrijft en vervolgens herleest wat je hebt geschreven. Het op een creatieve manier beformuleren van de wereld om je heen is een perfect smeermiddel voor je hersens.Misschien is het daarom dat de buitenwereld zo opkijkt tegen mensen die van schrijven hun beroep hebben gemaakt. Schrijvers genieten over het algemeen een veel hogere status dan sporters of politici. Of dit terecht is laat ik in het midden.En nu je aan het einde bent van dit stukje, ben je tijdens het lezen een fractie slimmer geworden. Graag gedaan"

Nog opzoeken wie dat is, maar
De log is heel aardig: een soort "dag in beeld" van precies 10 jaar geleden.



---