2007-06-21

11 mei, stukgescheurd zoon-vaderleven

Benjamin ....lieve zoon, voor wie ik zo vaak en geregeld zo goed zorg als goed is voor zijn gezondheid en ruimte om te groeien, zo genietend van zoveel leuke dingen in de natuur bij het schip, en kinderen in onze speeltbuurten, en spellen , ontdekkingen, grapjes, voetballen,
Rennen, Mazzel borstelen, voorlezen en heerlijk bij een gek verhaal of liedje in slaap soezen en zoveel meer

30 dagen niet gezien tot 10 juni.
Wat was je blij toen je me zag. de lucht in Drachten schalde helder van het "PaPaaaa!!!" En je vloog me om de hals. Je wist niet dat ik kwam, of hoe lang.
Het duurde maar 2 en een half uur.
Het 1e wat je zei was "papa, ben jij ziek?"
Ik keek je eens aan. Ik vroeg, "Benjamin, hoe zie ik er uit?" Jij kijk mij ineens heel diep in de ogen (wat kan zo'n kind dat goed zeg. Je voelt je ziel zitten!) Je begon te stralen en met een smile van oor tot oor zei je "Goed!!" Ik knikte maar eens. Een voorwaarde was dat ik je moest bevestigen dat ik "ziek" was, anders zou er geen vervolg komen. (Er waren wel meer voorwaarden. Zou Ik "gezakt" zijn voor het "examen"?).
We gingen druk spelen, er was zoveel leuks te doen. Het is een mooie kinderboerderij in Drachten, met ook veel speeltoestellen, spetterbad waar we beiden in gingen. Bij de bus terug kwam je bij me zitten, je had een bosje boterbloemen voor me geplukt. Ik gaf je een zoen op je voorhoofd. Je bent een prachtige jongen.
Je vroeg drie keer in die paar uur hetzelfde.

10 juni.
17 juni (vaderdag) geen bericht in m'n mailnox Benjamin niet gezien.
21 juni geen bericht.


Eerst werd het co-ouderschap gebroken. 8 jan. Hoewel die dreiging al veel langer bestond ging ik erheen met de idee het samen te verbeteren.
11 mei kreeg ik bericht. De "omgangsregeling" werd gestopt.
Ik zou daardoor Benjamin niet meer regelmatig verzorgen, zien. Aan de "eisen" leek niet naar tevredenheid voldaan: verklaring dat Mazzel, de hond, niet bijt (in 2 weken), zwemvest? (Iets wat hij al jaren deed?) Alimentatie in 2 weken was een misrekening. Zo gauw ging dat niet, ik ben niet zo'n snelle jongen op dat gebied. Communicatie? Als je heel stil blijft liggen val je niet dood.

Wat kunnen mensen toch g'dsonmogelijk moeilijk doen onder een facade van correctheid. Ik moet oppassen dat ik het niet imiteer.
Als je van anderen houdt, neem je immers makker sommige gewoontes over uit socialisatie, is het niet?
Helpende en blokkerende.


>>> end msg <<<