2008-05-18

De ordening en de chaos, het kind en opbouwend en afbrekend geweld.

Op m'n blog staan uiteenlopende onderwerpen.
Ogenschijnlijk is daar geen verband tussen.
Maar wie e.e.a. kent, krijgt 'vanzelf'
Het inzicht...
Hoe ziet dat inzicht er uit, is het waar of is het niet waar? Maar als je niet van vragen (en het vinden van de waarheid) houdt, vat je m'n blog misschien niet echt als meer dan alleen maar de zoveelste blog van "iemand-die-over-z'n leven-vertelt".

[bericht wat gewijzigd 28 mei 08]
Het AMK (algemeen meldpunt kindermishandeling) is een onjuiste naam.
De naam suggereert sterk iets wat het helemaal niet is.
Het AMK blijkt sinds 2002, dat is dus al ruim 5 jaar, de juiste vermelding van het percentage mannen/vrouwen dat mishandeling pleegt, weg te houden uit de publiciteit. Althans, dat zei de krant. En ik geloof het. Het is ernstig. Het heet bedrog. De mens wil niet altijd bedrogen worden. Zeker niet in zaken die om leven en dood gaan.
Aangezien de cijfers ten NADELE van (o.a. ) het IMAGO van het vrouwelijk deel van de bevolking waren, dient de bron van het bedrog nadrukkelijk in de hoek gezocht te worden waar vrouwenbelangen gepusht worden.
Tenminste, dat moet, als men een gezonde sterke evenwichtige maatschappij voorstaat waar gelijkwaardigheid m.i. een FUNDAMENTEEL bestanddeel van is.

Ik heb al eens eerder gezegd, als er zo'n hoog percentage mannen geweld pleegt (volgens een vrouwelijke politie-commissaris uit Zuid-Holland zou dat 95 % zijn) uit wat voor vrouwenbuiken komen die mannen dan eigenlijk vandaan?

Het AMK zou dus 2,5 x vaker de vrouw dan de man in beeld hebben als zijnde gewelddadig tegen een kind.
Ik heb geen idee hoe de definitie van geweld bij het AMK er uitziet.
"Geweld" behoort zuiver gedefinieerd te zijn. Anders blijft het maar ruzie, slaan, geweld dus. Geweld is nu vreemd genoeg wel een bestaandsgrond geworden voor de medewerkers van het AMK.
Voor mij is minstens (!) even gewelddadig als slaan, de manier waarop mensen soms communiceren: een gewelddadige stem (schelden, dreigen, dwingen) kan soms meer kwaad aanrichten dan lichamelijk geweld, vind ik. Het is mogelijk dat mensen door psychisch geweld een directe of indirecte fysieke schade oplopen. Push of pull: iets NIET doen kan zelfs nog erger zijn dan iets WEL doen.

Psychisch geweld vatbaar krijgen voor straf zoals met zichtbaar (bedoeld: fysiek) geweld blijkt moeilijk, misschien omdat ons landelijk management "flinker" bevrouwd is dan omringende landen, terwijl psychisch geweld vaker het wapen van vrouwen dan van mannen is ("scherpe tong", "vals" enz) als compensatie voor het 'gemis' aan fysiek overwicht (meestal!). En op je wapens ben je zuiniger dan (je vrouw, je man) ?

Dus waar ga je voor: de moed om gelijkwaardigheid te doen door goed contact, respect, overleg of ben je meer van dat "erop of eronder" ?


http://www.netwerk.tv/archief/7039393/2910/Mannenmishandeling.html

---