2009-07-28

Robinsons in Joure, "up and away"

Heel wat meisjes "Salomee" gingen
Na zevenen in de avond de lucht in,
met aan het lijntje van de brander een ballonvaarder. Wuivend als waren zij van de Hofstad of enthousiast zwaaiend van de kick. Het doet je toch wat, die massa mensen op de grond die applaudisseert als je in de mand onder je ballon opstijgt.
De 1e was een reusachtige kikker, "made in" Joure, die te groot was voor omzoenen tot prinses, zo imposant tegen de hemel afstekend, drijvend, leek het eerder of een prinses omgezoend was tot kikker.
De tweede was een ooievaar (helemaal uit Brazilië) die er zeer leuk uitzag, model babybezorger. Slim want de draagdoek op de "snavel" zorgde tevens dat de "vlieg"-richting en drijfrichting overeenkwamen. Ronde ballonnen draaien nl alle kanten uit. Maar deze dus niet.
Evenals een enorme pauw (uit Emmeloord) trouwens, juist "achteruit" drijvend omdat de 'waaier' van veren deze keer de lichte wind ving, wat juist wel mooi is met al die bonte "veren"-kleuren.
Een Jägermeister-"fles" uit Duitsland schoot zeer snel omhoog, niet gehinderd door weerstand van de rechte "fles"-wanden.
Het meest verrassend was nog wel dat zo veel van die reusachtige ballonnen van een verhoudingsgewijs klein veld met vrij hoge bomen omheen konden opstijgen.
Men zag meerdere ballonnen half tegen deels over elkaar heen opbollen en 1 ballon zag ik rakelings met de mand langs de wand van een andere opbollende ballon schuin omhoog scheren. Spannend, opwindend, up and up and awqay!

Van een heel andere orde maar in dezelfde richting, omhoog, was de inspanning van Benjamin . Niet te geloven hoe hij met z'n zes jaren minstens TWAALF keer de klimwanden (met veiligheidstouw) haast moeiteloos even "deed".
Minder hoog maar zelfde richting deed hij de springkussens, onverzadigbaar.
De zweefmolen trok al even hard aan zijn gemoed maar ook mijn portemonnee.

Waarom willen mensen toch steeds omHOOG :-)
Ook in "The Never Ending Story" (mooie plot) die hij vanavond weer draaide, is de eerste wens van Bastian , een ritje op de rug van de vliegende hond Falcor over de schitterende bergen op Aarde. En het voelt heel goed, onverzadigbaar en alsof het 't hoogste is.
Misschien is het dat ook wel.
---