2009-04-28

Remember, fear, love

Fear is ontzag.
Arrogant is ander woord voor hooghartig
Dan zie je niks meer helder.
Ontzag bewaren helpt je eigenschap bescheidenheid. Die heb je absoluut nodig om te overleven. Anders kon het spreekwoord "hoogmoed komt voor de val" wel de prullebak in.

Iemand zei me eens, toen ik Liefde in woorden wilde vangen.
"Liefde is".
Hij won het.

De mensen die de scheidingsculturen, doodstraffen en wapenhandel in stand houden omdat zij
"de een zijn dood is de ander zijn brood" dik opleggen, omdat ze het geld meer achtten dan mens, krijgen heus hun "loon" wel. Alleen krijgen ze het niet op een tijd die ze kunnen bepalen, maar even onverhoeds als het "werk" dat ervoor verzet is.

Kun je helpen voorkomen dat zulke toestanden ontstaan of opheffen?
Misschien met een integriteits-element in een staatsbestuur dat zelfs het staatshoofd moet checken.
Als een gewone arts dat al mag (fysieke/psychische controle) waarom zou dat dan niet met een soort "intentiepsycholoog" mogen? Een "moraalrechter"?

Of het geld belangrijker is of niet, vormt een overtuiging. Als je wilt dat geld belangrijker is, kijk dan eens nauwkeurig waarom je dat wilt en of dat waarom je een (echt) goed gevoel geeft.
---

2009-04-26

"Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd" wie Tibet niet eert is China niet weerd, wie Tamils niet eert is India niet weerd....

Je krijgt het grote niet als je het kleine minacht.
(En als je als brutale de halve wereld hebt, zeggen ze er ook nooit bij voor hoe lang en dat is heel kort!)

Wat zijn terroristen?
Waren wij in 1940-45 ook terroristen voor de nazi's? Het heette hier toen 'het Verzet'.
Wij waren een klein land, overvallen door de Duitsers, onder leiding van een halve gek met in de bol het "Grootduitse Rijk" of zoiets als het "1000 jarig Rijk".
De collaborateurs hier die daar ook zo over dachten of puur uit schijtluizerigheid meededen, waren de NSB'ers.
Na de oorlog zie je er NIETS van. Hele aardige vriendelijk lachende mensen.
Maar ze waren WEL verraders geweest.
Mensen die de grootheid omarmden ten koste van het fijne kleine en mooie Nederland.
Als niemand iets gedaan had (Engelsen, Polen, Amerikanen, Canadezen, Zweden, Joden, Russen, Verzetsmensen, rechtvaardige mensen en wie vergeet ik allemaal niet) waren wij waarschijnlijk als volk gedeporteerd naar Kazachstan of zoiets, ons land en huizen en schepen ingepikt voor "Arisch bloed" en was ik waarschijnlijk niet eens geboren of ergens een verdwaald schapenboertje op een Mongolisch steppepaardje geworden (met of zonder Linux-Netbook/mobile)

Waarom denkt het "grote" Sri Lanka/India dat het meer is om een klein volk te verpletteren? Een klein volk met een eigen identiteit die zich nadrukkelijk manifesteert blijkens het uiten van verzet? Of dat verzet nu terrorisme heet en daarmee gelegitimeerd zou zijn als iets om te "bestrijden", biedt nog geen antwoord op de vraag: wordt India of Sri Lanka beter door een kleiner volk te verpletteren?
Ik denk dat het juist groter wordt door het kleinere volk te accepteren als een broer en elkaar de hand te geven en mooie dingen samen te doen i.p.v. elkaar haten.
Precies zo met Tibet -en een aantal andere kleine landen, ook "ons" oude Papoea-NieuwGuinea.
China was vroeger een zeer hoogstaande beschaving. De sporen daarvan worden steeds meer uitgewist door het gedrag tegen Tibet (no mind mattering rockets and the like). Van de hoogstaande verfijning in China blijft zo niets meer over denk ik. Voor verfijning moet men nl ook respect, eerbied voor het kleine hebben, eer bieden.
Althans, zo komt mij dat voor.
Ik vind het intriest en beschamend dat een groot volk zo omgaat met een klein volk en zal me niet verbazen dat e.e.a. op zichzelf zal terugslaan, hoe dan ook.
De wens is de vader van de gedachte.
Ik wil dat die kleine volken behouden blijven en niet in een vitrine als "overwinningsbokaal " maar als gelijkwaardig volk van een andere lengtre en breedte. Maar waarom zijn die mensen eigenlijk niet eens behoorlijk in gesprek?
Staat een van hen niet open voor een "uitwisselingservaring"?
Ik hoop dat van binnenuit in China en India genoeg mensen opstaan om de onderdrukking en respectloze houding te stoppen en te doen beseffen dat grote landen pas echt groot zijn als de kleine niet geminacht worden.
Tenminste, als we geen dieren maar mensen willen zijn.

---

2009-04-18

Taharat hamishpacha

-"heiligheid van het gezin"
Man en vrouw vormen samen één geheel.
Niemand kan dus heel zijn, voordat de oorspronkelijke eenheid van lichaam en ziel wordt bereikt. Daarom is de aantrekkingskracht tussen man en vrouw zo sterk. Zonder gevoel en met egoïsme wordt de verhouding leeg en zelfs destructief. Maar in de juiste omstandigheden en binnen de juiste grenzen bestaat er niets dat mooier is en meer geestverheffend. - (uit een kalenderblad)

Allerlei vragen, bezwaren, be-amingen.
Is het waar? Wat is 'juiste'? Draait het niet alleen maar om hoofd/nek of sex?
Ik vind het wel waar. Denk er alleen al aan wat het zou zijn als gezinnen helemaal nergens bestonden. En ook de reden dat het 1-1 is en niet 1-2 of 1-veel. Die laatsten zijn de uitzondering die de "regel" bevestigen. Verheffend is op een hoger plan komen. Als Teilhardist geloof ik wel dat mensen naar 1 punt toegaan, afhankelijk van of ze mee willen doen of niet. Een keus. Het 1-veel is een machtsvraagstuk. Bij 1-1 is de gelijkwaardigheid een groter item.
Dynamisch. Versnippering geeft een heel vervelend gevoel. Desolaat. Voer voor ongein. De vonken die bij 1-1 bestaan zijn echt. Alleen zichtbaar voor de wil naar eenheid, dus niet alleen bij de partners.
Het voelt goed een stel tegen te komen dat er "één" uitziet :-)

---

2009-04-15

De mooiste...

...Speeltuin van Nederland?
Die moeten de kinderen in Leeuwarden kennen want die hebben wij vandaag gevonden....!
Na het voetbaltoernooi op weg voor een feest-ijsje kwamen we de plek tegen, amazing!


---

Rijk

It is the respect that raises the money, not the money that raises the respect.

---

2009-04-11

Is MSG veilig? (Smaakstof E-621)

Vindt meer info in
http://www.hakia.com (niet via link maar direct met invoer [wat is E-621]

Er blijkt al in 1969 een aanwijzing te zijn dat er iets mis is met MSG.
Evenwel duiden sommige hits dat het een natuurlijke smaakstof zou zijn.

"Deel 4 uit de serie over MSG (E621) laat zien hoe U MSG in supermarkten en restaurants kunt vermijden. MSG heeft namelijk vele schuilnamen!...all » Deel 4 uit de serie over MSG (E621) laat zien hoe U MSG in supermarkten en restaurants kunt vermijden. MSG heeft namelijk vele schuilnamen! De smaakversterker monosodiumglutamaat wordt gebruikt in duizenden hartige voedingsproducten. MSG maakt uw voedsel lekkerder, maar het is NIET veilig! Toevoegingen die altijd MSG bevatten: gehydroliseerd plantaardig eiwit, gehydroliseerd eiwit, gehydrogeneerde plantaardige olie, extract van plantaardige eiwit,sodium caseinaat, calcium caseinaat, gistextract. Toevoegingen die regelmatig MSG bevatten en E-nummers:www.smaakversterkers.eu Zowel het Voedingscentrum als de Consumentenbond verkondigen dat smaakversterkers veilig zijn. Maar onderzoek dat de 'veiligheid' van MSG aantoont, wordt altijd gefinancierd door voedingsindustrie...
REEDS IN 1969 ONTDEKTE Dr. John Olney dat MSG HERSENBESCHADIGING EN OBESITAS. [Zucht tot dikworden] BIJ MUIZEN VEROORZAAKT.[Hoofdletter van blogger]
Als men MSG blijft consumeren is afvallen haast onmogelijk. Naast de consumptie van transvetten en kunstmatige zoetstoffen is MSG de hoofdoorzaak van de huidige obesitas crisis. De schadelijke bijwerkingen van MSG: hart problemen, kanker, hormonale verstoring, obesitas, groeistoornis, leerproblemen, gedragsstoornissen en schade aan het netvlies. MSG beinvloed vele verschillende lichaamsgedeeltes waaronder hart, circulatie, maag, spieren, zenuwen, ogen, ademhaling, huid, etc. Veel problemen komen pas na de puberteit tot uitdrukking. Dit komt door het slecht functioneren van het hormoonstelsel wat veroorzaakt wordt door de blootstelling aan MSG gedurende de eerste levensjaren. Doe U zelf een plezier en verwijder dit gif uit uw voeding en uw gezondheid zal gegarandeerd verbeteren! "Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis." Hosea 4:6 (NBG51) "Wijsheid verwerven, inzicht verkrijgen, dat moet je boven alles gaan." Spreuken 4:7 (GNB96) Meer informatie over MSG: www.smaakversterkers.eu www.fonteine.com www.msgmyth.com www.truthinlabeling.org www.msgtruth.org HealthRanger7 http://www.youtube.com/user/HealthRanger7 Multiple Sclerosis ADD autisme obesitas Alzheimer Parkinson kanker MS migraines ADHD hormoonverstoring overgewicht ALS hoofdpijn diabetes hersenletsel slapeloosheid diaree gewrichtspijn depressie epilepsie hartaanvallen spraakproblemen duizeligheid aspartaam suikervrij E951 allergie leukemie kinderkanker« "

Een hele bubs die onzin lijkt maar wat is waar? Hoe integer is een onderzoek dat gefinancieerd wordt door de belanghebbende? "Bij twijfel niet inhalen".

Feit is wel dat als verkopers een produkt kunnen vervangen door iets goedkopers,
Niet geacht moeten worden, bijzondere scrupules te hebben rond het welzijn van de medemens. Zelfs niet als het hun eigen nageslacht betreft... -al naar gelang de felheid waarmee verkopers commercieel "getraind" zijn.


---

2009-04-10

Eensteen

Het is niet erg origineel om citaten van bekende mensen aan te halen, maar hoe komt het toch dat sommige citaten als een onweerstaanbare magneet uitnodigen tot doorgeven? Het zal iets heel persoonlijks zijn, maar er zit ook iets heel gemeenschappelijks in, een bepaald soort gevecht:

"Wetenschap zonder Godsdienst is vleugellam, Godsdienst zonder wetenschap is blind."

(Albert Einstein.
Vinddatum: 28 dec 2003 )


Opmerking:
Een moeilijk woord in dit citaat was "God"
Moeilijk qua taalgebruik en bedoelingen.
In talen zonder hoofdletters is het iets makker, al verschuift het gewicht doorgaans dan wel naar een ander taal-item (schrift of uitspraak).

---

2009-04-06

Voorzegging

Ofwel profetie,
Ofwel iets dat nog komt
Ofwel iets dat iemand te zien heeft gekregen over later
(Zecharja 8:23)

"Zo zegt de Heer der heerscharen: In die dagen zullen tien mannen uit volken van allerlei taal vastgrijpen, ja vastgrijpen de slip van een Judeesen man, en zeggen: wij willen met u gaan, want wij hebben gehoord, dat G'd met u is. "


---

Grootste mop 2008

Wil je weten wat de grootste mop is van 2008?
Eigenlijk is dat een "practical joke" bekeken van de kant van de moppenmaker (en verder van de slachtoffers):

Updaten van Windows.

Dat is nl een downgrade in je tijdwinst.
Duur.

Als je echt "up" wilde, merkte je dat het een frisse morgen was om met Open Source-ware te draaien. Je hield tijd over voor de echt nuttige dingen. De pc ondersteunde je werk i.p.v. de opbrengsten weg te zuigen.

Griezelig was om te merken dat zelfs Ubuntu (Canonical works) geïnfecteerd was met het EULA-virus.
Aanvankelijk was ik er heel enthousiast over. Maar net als bij Novell met het zgn "Open Suse" (vanaf 10.2 itt het echte Open Sourcedat gewoon Suse vs 10.1 heette) ging het hier slinks: in Redmond wisten ze allang welke bedreiging Open Source inhield en waarom precies:
De Redmondware heeft nooit kunnen multitasken en de fijne logica ten goede gebruikt zoals Linux. Toen de macht van Linux toenam, begon men multitasking te bagatelliseren: "wie doet er nou echt
aan multitasken!?" En vele andere trucjes, als informatie weghouden, moeilijk of onbereikbaar maken, malware-gedrag hanteren in legale vorm.

En nu is het grote voorjaarsschoonmaak!
Dus je hoort alleen maar mattekloppen en je ziet stofwolken en wat er naar buiten vliegt!


---

2009-04-04

Panpan

"Papa, mag ik de kachelfluit?"

"Kachelfluit?"

"Ja die met die eh .." (Maakt vorm)

"OOO! Je bedoelt de PANfluit?!"

"Ja die!"

---