2007-09-26

Bij het vorige over waarheidsvinding

Ik zei "meestal vrouw", maar -hoewel een grote meerderheid vrouwen betreft, is bedoeld "mens". Dwz dat er ook vaders zijn die last hebben met hun geweten bij het breken normaal contact met de andere ouder. In de praktijk blijken vaders contact met de moeder beter te garanderen dan andersom.



Meerderheid:

afgaande op: http://560000-scheidingskinderen.blogspot.com/


die de andere ouder (en overige familie daarvan!) niet zien doordat de gezaghebbende ouder dat verhindert.



Dus zou het om een deel van 500.000 moeders en 60.000 vaders gaan die met hun geweten te maken krijgen na onrechtmatig het gezag krijgen (dat is: door oneerlijkheid) waarbij ik het niet heb over bijv. mannen (soms vrouwen) die het kind (gezag) afschuiven naar de ander.

Je geweten kan jou zieker maken dan je kind en de andere ouder die elkaar afgedwongen niet zien.

Als je wist hoe erg dat ziekzijn onder de buitenkant eruitzag, en jij verantwoordelijk was voor het contact/zorg breken, zou je het absoluut uit je hoofd laten, zo met gezag/macht om te gaan. Dit geldt allicht niet gewetenloze mensen, al veronderstel ik die alleen aanwezig als een zieke zeer kleine minderheid.



Maar hoe kan het dan dat zoveel moeders zo makke het gezag krijgen?

Want voor een heleboel scheidingen geldt het vorige helemaal niet zo:



Dat komt door een gemixte groep met (van hoog tot laag) de "ongelukjes", de slippertjes-met-gevolgen, de chantabiliteits-bevorderaars (pooiers en mafia, polit-lobbies), een grote groep die weinig verantwoordelijkheidsgevoel heeft en wisseling van relaties "leuker" vindt dan goed voor een kind zorgen.

Van die grote groep wil de vader vaak niets met het kind. Zo'n groep bevordert het overwegend aan de moeder geven van het gezag.

Een rechter die toelaat dat vaders die het goed voor hebben met het kind, door die stille overmacht onder de voet worden gelopen, doet het vertrouwen in rechtspraak dalen, want onterecht een vader of moeder de eigen verantwoordelijkheid voor het kind ontnemen, breken, heeft een prijs.





>>> end msg <<<