2007-09-05

Wie voor gezonde kinderen kiest

Kiest op

http://www.umaghetzeggen.nl (van SIRE, dat 40 jaar bestaat) voor

---------------------
GELIJKWAARDIG OUDERSCHAP
---------------------

en waarom dan wel?

A) het bepaalt de grenzen van de eigen verantwoordelijkheid rechtvaardig.

B) de natuurlijke taak als ouder en natuurlijk leven als kind-in-leven-met-ouder blijft behouden

C) er is meer vertrouwde opvang van de eigen ouder i.p.v. allerlei wildvreemden.
Het kind valt minder gauw in een probleem.

D) co-ouderschap wordt aantrekkelijker/bevorderd omdat het meer loont. Misbruik /egoisme worden ontmoedigd.

Sub a)
De meeste mensen zorgen (zo) goed (mogelijk) voor hun kind, zowel vader als moeder. Puur de duw die de rechtsmacht tegen het gezag over het kind geeft naar 1 kant (vaak de moeder), om "conflicten te vermijden" veroorzaakt bij het kind contactgebrek met de niet-gezaghebbende ouder. Is het gezag gelijk inzake de zorg, dan moet elke ouder in eigen straatje blijven. Momenteel kan de gezaghebbende ouder naar "hartelust" de andere ouder manipuleren, vaak i.v.m. alimentatie (die toch al verplicht is). Dat manipuleren gebeurt door het kind deels of geheel weg te houden als de niet-gezaghebbende ouder niet doet wat de gezaghebbende ouder eist.
De wet doet daar niets tegen totdat er brokken van komen. Tegen de latere brokken: gevolgen van vervreemding voor het kind doet de wet momenteel niets.
Daarentegen strijken nogal wat zaken duur (huishoud- en kostwinners)geld op:
Juristen, inboedelzaken, huizenmarkt, verzekeraars, artsen, therapeuten, instanties, begrafenisondernemers, o.a. omdat diverse zaken na scheiding dubbel uitgevoerd worden. Keerzijde: gebroken kinderen. (60% meen ik) zijn minder productief. Wil je dat in een vergrijzend land? Dus?

Sub B):
De meerderheid.
Het gaat hier niet over die minderheid waar terecht reden is om 1 of beide ouders geen verantwoording te laten houden over de zorg (mishandeling, verwaarlozing, onvermogen, ziekte enz)

Er zijn meer argumenten en de bezwaren zullen hoofdzakelijk komen van mensen met zakelijke belangen (inclusief 1-menszaken, ook alimentatiekwesties)
Maar die kunnen nooit hoger zijn dan het geluk en welzijn van een kind, dat de eigen ouder wil en moet kunnen vinden wanneer het wil en nodig is!

Dus stem in hemelsnaam v oor het aandachtsonderwerp van SIRE

GELIJKWAARDIG OUDERSCHAP of

OUDERVERVREEMDING/PAS


Dat zal het kind je later lonen.

>>> end msg <<<