2008-03-06

"Nederland voorop met opsluiten kinderen". (Zie http://www.NU.nl 6 maart 2008)

Noot: dit is de fysieke en uitermate BESCHAMENDE0 reflectie van de opsluiting van kinderen in de aanloop-gevangenis van het niet-je-andere-ouder-mogen-zien:

DIE KINDEREN NEMEN DAT VOORBEELD OVER.
ZoLANG HET GEZAG ONGELIJKWAARDIG IS BLIJFT ONDERSTAANDE PROBLEEM GROEIEN.
KINDEREN WILLEN NIET ONDERDRUKT WORDEN MET CONTACT-ONTHOUDING-ZONDER-EERLIJKE-REDEN DUS WORDEN ZE WEERBARSTIG, RECALCITRANT, ONGEHOORZAAM, PROBLEEMKIND, CRIMINEEL.
SCHEIDINGS-OUDER, VOORKOM OF STOP DIT DOOR JE EIGEN "GEVANGENISMAATREGEL" AF TE BRANDEN !!! JE BENT VOLKOMEN VRIJ OM DIT NIET TE GELOVEN EN DAARMEE LATER TE ZIEN HOE JOUW KIND DOOR JOUW MAATREGEL IN DE GEVANGENIS RAAKT ! :

"Nederland voorop met opsluiten kinderen AMSTERDAM - In vergelijking met een aantal andere Europese landen sluit Nederland veel kinderen op. Vrijheidsbeneming van kinderen is in strijd met het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind als het niet wordt gehanteerd als uiterste maatregel. Rapport
Dit staat in het internationale rapport 'Violence against Children in Conflict with the Law', dat woensdag is gepubliceerd. Het onderzoek is verricht door Defence for Children International Nederland, in samenwerking met organisaties in het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk."

LEES VERDER OP

http://www.nu.nl van 6 maart 2008

"Stijging
"In alle vier de onderzochte landen stijgt het aantal opgesloten kinderen", zegt projectleider Sharon Detrick. "Nederland blijkt een van de koplopers te zijn in Europa."

"Jeugdinrichtingen ...tussen 1997 en 2006 nagenoeg verdubbeld: van 1410 naar 2753."
NL: "1 januari 2006: 1117 KINDEREN in een inrichting.

In Engeland en Wales: tussen 1994 en 2004: aantal gevangengezette KINDEREN nam toe met 90 procent !!!

Beleid van justitie naar JONGEREN: steeds repressiever/hardere straffen.

Veiligheid justitiële jeugdinrichtingen: "zorgwekkend", zegt onderzoekster Maartje Berger.
Inspectie Jeugdzorg e.a. Waren al op de hoogte.

Wat doet de GEZINSRAAD?

"KINDEREN VEELVULDIG MEERDERE DAGEN IN EEN ISOLEERCEL OF OP HUN EIGEN KAMER OPGESLOTEN.

Engeland en Wales: "regelmatig gebruik van dwang en dwangmiddelen, waarbij kinderen soms ernstige verwondingen oplopen".

Lieve G'd WAAR MOET DAT HEEN?!