2008-07-03

LUISTER

Uit vaderkenniscentrum.blogspot.com nr 92 en vam het Parool een stuk uit mei 2008:


"
92. Britse familierechter luidt alarmklok :: Gebroken gezinnenbeleid en scheidingen net zo ernstig als klimaatverandering






Toprechter: ‘Echtscheiding net zo erg als milieuramp’

Katholiek Nieuwsblad - geplaatst: zaterdag, 5 april 2008, 9.49 uur

Een Britse toprechter op het gebied van het familierecht heeft een ongehoorde aanval geopend op het gezinsbeleid in Groot-Brittanniƫ. Het land lijdt onder een echtscheidingsepidemie die de hele samenleving raakt tot en met de Koninklijke familie, meldt de Daily Telegraph. Dat zei rechter Coleridge, bekend van het recente scheidingsproces van ex-beatle Paul McCartney en Heather Mills, tijdens een congres van gezinsjuristen in Brighton. Vooral de regering van Gordon Brown moet het ontgelden. Die maakt zich drukker over het uitbannen van plastic tassen dan over de crisis van het gezin.

“De regering fiedelt terwijl Rome brandt”, aldus Mr. Justice Coleridge. De 58-jarige rechter houdt zich al 37 jaar bezig met het familierecht.

“Zonder ook maar te willen dramatiseren of paniek te zaaien, voorspel ik dat de gevolgen van echtscheiding voor het leven in dit land en voor zijn bevolking binnen de komende twintig jaar even vernietigend zal blijken te zijn als de gevolgen van de opwarming van de aarde.”

“Wij beleven een periode waarin het gezin implodeert en waarvan de gevolgen even catastrofaal zijn als het smelten van de ijskappen.”

Rechters zijn getuige van een “eindeloze draaimolen” van menselijke ellende. Bijna alle sociale kwalen van de samenleving kunnen worden teruggevoerd op de ineenstorting van het stabiele gezin, aldus Coleridge.

Veel alleenstaande moeders doen het prima, maar duizenden kinderen worden opgevoed door moeders die verschillende kinderen van verschillende vaders hebben die allemaal weer verdwijnen.

De ongehoord scherpe kritiek komt op het moment dat het
92. Britse familierechter luidt alarmklok :: Gebroken gezinnenbeleid en scheidingen net zo ernstig als klimaatverandering ...."



Vraag je af, WAAROM laat je je man of vrouw voor wat anders liggen?
Als een diamant in een klont modder verstopt zit, gooi je de klont dan weg?
Je kunt hem niet zien, dat is de verrassing.
Is je heb of is je trouw meer waard?
Bedenk dat het kind dat in en uit je schoot valt, een geschenk is,
door welk je je vertrouwen moet waarmaken, want het kind komt VOLKOMEN in vertrouwen.
Of het nu gezond of ziek is. Structuur begint met vertrouwen geven en vasthouden.
Iedereen is er zelf verantwoordelijk voor om vertrouwen vast te houden, ook al denk je waarschijnlijk van "ja maar"..