2008-08-09

EeePC van Acer of Asus of Vista?

Vista? Wasta? Zo'n monopoliefiele tv
Met een pc erin? Of andersom?

Wat is het besef bij mensen als ze moeten besluiten een laptop of deskstop te vernieuwen en er is vrijwel alleen iets met vista te zien? Tamelijk verstopt tussen die knotsen liggen een paar "eeepc's" (wat een ongelukkige naam voor zo'n HANDIG en snel toestel!)
Ik hoef geen Vista (Longhorn's nieuwe naam) omdat dat aan monopolie vasplakt en daardoor dwingt om dezelfde software te gebruiken. Als je van Windo afwil naar sneller en safer Linuxdingen
Moet je geen V... nemen. Die wordt alleen maar groter en trager (dwingend om je nog behoorlijk nieuwe "oude" pc te dumpen voor een "snellere".
De dwang om een snelle comp die traag wordt door teveel overbodige software te vervangen is merkbaar op allerlei gebied..
Daarom is het bij mij vanzelfsprekend
"Hasta-no-vista".
De cursor op de EeePc werkt op zich stabieler dan die van Windo. Na systeemstart (van amper halve minuuut!) En duik in de browser (Firefox)staat deze automatisch op Yahoo
Zoals gewoonlijk met "blote" settings, dwz: nogal ombeveiligd= meteen bergen sites van het lalala-gehalte bij zoeken.
Ff de opening van de Olympics in China zien:
"Loading..." (1 min) [even een Chinese official in beeld pratend]floep "loading..."(1min) [idem] enz. Er zijn een hoop links te zien naar zaken m.b.t. reclame dwz zit goed fout.
De link was opgezocht in Google maar dat moest eerst zelf opgezocht en ging best moeizaam.
En zoiets met een mooie linux met een Intel Atom! Dwz: als je zo'n goeie neemt, zorg dat de startinstellingen meteen aangepast worden als je snel ermee wilt werken. Gooi er zsm de software van http://www.safer-networking.org op. Scheelt je bergen ellende. Volgens mij heb je geen antivirus nodig op Linux. Scheelt bergen tijd.
Of je verdwaalt als je naar laatstgenoemde site gaat, heb ik niet uitgeprobeerd.
Overigens kun je 123 een bestaande monitor koppelen voor groter beeld.


---